You are here » Dawaihati » iPhone 5 Gadget Impian » iPhone 5 Gadget Impian
Click Advertise on My Blog

iPhone 5 Gadget Impian

iPhone 5 Gadget Impian – iPhone 5 sebagai gadget impian terbaru dari Apple yang mulai diluncurkan pada 12 September 2012 lalu memang layak menjadi impian semua orang, termasuk juga saya.

iPhone 5

Banyak sekali artikel atau review yang pernah saya baca tentang iPhone 5 ini, beberapa diantaranya adalah artikel-artikel yang ada di blog Denaihati, seperti :

  1. iPhone 5 gadget impian
  2. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  3. iPhone 5 Malaysia Pertama
  4. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  5. iPhone 5 Gambar dan Video
  6. iPhone 5 dilancarkan
  7. iPhone 5 Countdown

Adapun beberapa alasan saya menjadikan iPhone 5 gadget impian, diantaranya sebagai berikut:

1.  Belum pernah sekalipun mempunyai smartphone, apalagi secanggih iPhone 5
2.  Tampilan dan spesifikasinya yang begitu memukau, seperti diantaranya ;

  • Lima baris aplikasi di layar
  • Seluruhnya terbuat dari kaca dan aluminium dengan desain warna hitam dan putih yang indah
  • Ketebalan 7,6 mm, 18% lebih tipis dari 4S
  • Screen size : 4 inch display
  • Resolusi : 1136 x 640, 19:6 aspek rasio
  • Tampilan baru memiliki saturasi warna 44% lebih dari layar 4S. Hal ini merupakan tampilan yang paling akurat dalam industri.
  • Sensor sentuh telah terintegrasi ke dalam layar itu sendiri, daripada lapisan di atas
  • Ultrafast nirkabel
  • Networking : 2G, 3G, 4G LTE dengan chip tunggal, radio tunggal, antena dinamis yang dapat beralih di antara jaringan. LTE bisa lebih cepat dari wifi tercepat di rumah. 802.11n 5 Ghz dibangun untuk wifi, hingga 150 mbps kecepatan
  • CPU : Dual-core Apple A6, 2x lebih cepat, dan 22% lebih kecil
  • Sistem Operasi : iOS 6
  • Loading aplikasi musik 2x lebih cepat dengan chip baru
  • Kamera : 8 megapiksel dengan resolusi 2.364 × 2448
  • Satu mic di bagian depan, satu di bagian bawah, satu di belakang.
  • Speaker di dalam lebih kecil 20%.
  • Batere : Tahan hingga 225 jam, 10 jam wifi, 8 jam untuk LTE browsing

3.  Jika diperkenankan Allah bisa memiliki iPhone 5, maka akan banyak membantu dan memudahkan saya sebagai seorang blogger dalam mengakses internet terlebih untuk mengelola blog dan beberapa akun yang saya miliki. Apalagi ketika koneksi internet dari speedy sedang mengalami gangguan atau ketika saya sedang mengikuti berbagai kegiatan di luar rumah.

contest iphone5 300x250 Banner

Semoga dengan mengikuti kontes  iPhone 5 gadget impian, impian saya untuk memiliki sebuah smartphone canggih bisa jadi kenyataan.

Artikel ini dikutsertakan dalam kontes iPhone 5 Gadget Impian yang diselenggarakan oleh Denaihati.com

“Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Serverfreak.com,  Noehas.com, Anarm.net dan Denai.my



Denaihati.com

188 Comments

Skip to Comment Form ↓
  1. The symbols are connected to Numerology because every card inadvertently
    has a quantity on it. If your readings have not been accurate
    for some reason, you might want to use a white candle.
    They are leaders and can be dictators at occasions.
    Artikel terbaru psychic source horoscope…psychic source horoscopeMy Profile

  2. I am searching on-line greater than 3 hours nowadays, however i under no circumstances identified just about any attention-grabbing document for instance the one you have. It can be pretty price enough for me. In my opinion, in the event virtually all site owners in addition to blog owners manufactured exceptional content material since you most likely have, the world wide web can be a whole lot more helpful than ever.

  3. Nggak tertarik, karena ngak ada duitnya… hahaha :D

  4. melihat fitur dan kegunaanya tentu hamir semua orang tertarik dengan gadget yang satu ini. Namun mengingat harganya saat ini aku hanya baru bisa bermimpi dan berharap serta berdo’a memiliki gadget ini :D
    Artikel terbaru Hotel di Bogor…Paket Tahun Baru Hotel Parama Puncak BogorMy Profile

  5. hampir saja bang iwan dapat iphone kalau saya memang jauh kang
    Artikel terbaru Blogger Bumi Lasinrang…Blogger-Blogger Kota Pinrang 2My Profile

  6. ai-specs says:

    iPhone membuat orang semua ingin tau.. Memang impian…
    Artikel terbaru ai-specs…Spesifikasi dan Harga Asus PadFone 2 64GBMy Profile

  7. Juan says:

    selamat berjaya bang dadan

  8. makasih infonya gan…

  9. Satu lagi tambahan vote G+ dari saya…..

  10. Weschairs says:

    undian terakhir dari saya untuk dawaihati…harap sudi vote semula yer…terima kasih..

  11. Thanks sharingnya, gan…semoga menang di kontesnya :)
    Salam kenal…Kalau berkenan mau ngundang untuk ikutan gabung dengan teman-teman lain yang sudah SUBMIT URL BLOG-nya ke Direktori Weblog Indonesia :)

  12. Weschairs says:

    sudah vote lagi..harap sudi vote kembali..terima kasih

  13. Jefry says:

    Ini postingan untuk kontes dan hadiahnya sebuah iPhone 5 ya ?? sangat menarik…
    Semoga sukses mas, terus semangat

  14. Weschairs says:

    dah vote dawaihati ..harap sudi vote kembali… terima kasih

  15. Semoga Berjaya! All the best :)

  16. Amirez says:

    salam. good luck. satu klik G+1 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye. kalau dah, terima kasih diucapkan :)

  17. eyriqazz says:

    good luck..saya sudah g+ kan….

  18. tatiernawati says:

    semoga sukses

  19. Nurul says:

    Nurul dah G+ & Vote.. Good luck.. :)

  20. opickaza says:

    semoga menang yah bang aminnn

  21. Saya cukup puas deh ama ipod touch, a small bridge to iphone hehehehehehhe

  22. sha says:

    hebatnya entry awak ni.. Good luck yeeeeee! sha dah klik g+ untuk awak :)

  23. onlajer says:

    Kang dadan satu g+ dar saya hari ini hehi

  24. Hybrid car says:

    Semoga menang bos. Sayang saya nggak bisa ikut… :)

  25. azam says:

    dah support gudluck

  26. dawaihati says:

    Terima kasih saya ucapkan pada semua sahabat yang telah memberi dukungan untuk kontes iPhone 5 Gadget Impian yang sedang saya ikuti ini…

  27. Nizar says:

    Asslm, Kang Dadan saya sudah kasih G+ semoga sukses

  28. auc says:

    iiiye baru saja jalan tugas ketiga undi dawaihati

    jom kita sama2 undi…

  29. yas says:

    yg ke 71 dari saya buat DH….semoga berjaya

  30. cikgu naman says:

    goodluck ;)

    +1 ke 70 dari saya…

  31. puanbee says:

    salam dandan , good luck ye .. saya klik .

  32. blogunix says:

    semoga sukses untuk kontesnya dan mendapatkan gadget impian :)

  33. @Dawaihati,

    Terima kasih dan saya Vote +1. Semoga berjaya ya. :-)

    Jemput2x blog exchange link jika berminat.

    Ikhlas,

    Amin Johar

  34. Bro Zulkbo says:

    Salam kenal juga..
    lawatan balas..terima kasih singgah
    di blog saya,semoga berjaya…G+ sini juga :)

  35. dah membalas G+… tqvm sudi berkunjung ke saljuhumaira

  36. ejam says:

    kembali membalas g+.
    terima kasih yer.

  37. G+ #63 – signed, sealed, delivered.. Good luck!

  38. Mak Dara says:

    terima kasih kerana sudi support g+ di entry Mak Dara. Mak Dara telah juga membalas g+ untuk anda.. All the besttttt

  39. AkmaOmar says:

    Salam kenal….saya dah support G+ good luck ya :)

  40. yas says:

    Dah vote bro…yg ke 59….semoga berjaya…

  41. boni kacak says:

    terima kasih bro.. serangan balas kembali..hehehe..den dah tekan g+ tu

  42. FaizalPJ says:

    sudah klik G+ bro

  43. are_rull says:

    sokongan balas sudh diberi .. terima kasih .. smga bjya!

  44. Syarih says:

    budi baik tuan hamba sudah hamba balas dengan G+1

  45. hatiputera says:

    Disamping menyertai contest kita juga bisa mengeratkan hubungan sesama blogger.

  46. hatiputera says:

    Vote yang ke 49. Semoga berjaya mas dawaihati.

  47. Terima kasih telah berkunjung di Blog Pendidikan, memberikan share G+1. berkomentar dengan blog saya yang lain, nggak tau kenapa biog posting yang anda kunjungi tadi, nggak tampil komentarnya….berapa kali cob anggak bisa, terpakasa saya gunakan blog saya yg lainnya. mohon maaf sebelumnnya. share G+1 udah ke 47.

  48. terima kasih telah memberikan suport G+1, 1 share G+1 untuk posting anda. salam kenal

  49. Noorikmal says:

    Assalam, datang sini G+ juga DH… hehhehe

  50. pjaz says:

    pjaz singgah sini dan klik g+
    semoga berjaya dalam kontest ni..
    doakan untuk pjaz jgk yer =)

  51. ajumohit says:

    sokongan klik ke 44, thanx for support ;)

  52. latif says:

    salam bro tq so much coz sudi dtg ke blog dan klik G+1 tak caye plak saye coz sudi singgah ke blog saye yg tak seberape hope menjadi juara dlm contest tu nanti same2 kite pakat sokong

    • dawaihati says:

      sama-sama bro, itulah tanda sokongan antar sesama blogger
      terima kasih dah sudi singgah juga di blog saya ini..

  53. Budak Felda says:

    sudah vote semoga berjaya

  54. PuanGojes says:

    ahahha. saya send balik. saya da klik g+1 awak.
    harap dapat membalasnya sama ;)

    thanks ya !

  55. PuanGojes says:

    puan paling gojes datang nak bagi klik g+1 :D
    harap dapat membalasnya juga > hehe

    http://www.puangojes.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

  56. Semoga berhasil ya Kang.

    Sukses selalu
    Salam
    Ejawantah’s Blog

  57. titan says:

    okeh. sudah vote. semoga menang ye!

  58. BUATBEST ? says:

    semoga berjaya saudara..

  59. Nana says:

    saya dah g+1 untuk mas dadan…
    harap sudi support saya juga ya…

    http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

  60. pipoq says:

    selamat berjaya

    sudah tambah satu g +1

    sudi2 la terjah kat SINI pulak

  61. opickaza says:

    bang ane pingin punya i phone tetapi ane minta templatenya bang yah buat salam pekenalan gtuh bleh ndak nih

  62. beauty blog says:

    datang dengan akun lain mmemberi G+ saling memberi

  63. semoga berjaya ya pak ..hehe
    teruskan dgn usaha bro :D

  64. cheeze maz says:

    Salam kunjungan & salam perkenalan. Hadir di blog ini bagi memberikan sokongan rakan seperjuangan “contest iPhone 5 Gadjet Impian” dgn perkongsian G +1. Harap sudi berkunjung balas ke blog ” cheezemaz (dot) blogspot” dgn G+1 juga

  65. Ladfe Amir says:

    semoga anda berjaya. ada rezeki sudah pasti ianya menjadi milik anda. iPhone 5 memang antara smartphone terbaik setakat ini

  66. amirul hakim says:

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..
    http://amirulhakim1996.blogspot.com/2012/11/iPhone-5-gadget-impian.html

  67. syafiqah says:

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

  68. munir ardi says:

    singgah disini beri support untuk sahabat sebuah G+ semangat terus kang

  69. nikkhazami says:

    salam perkenalan! saya dah click g+1, support saya kembali ya? good luck :)

  70. Bahrain says:

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya. hehe. Thanks..

  71. Datang kembali Kang dadan dengan memberikan dukungan Klik G+1 nya diatas.
    Templatenya berubah nih kang semoga semakin banyak visitornya dengan template yang SEO friendly sama seperti punya saya.
    Sukses terus kang dadan

  72. adetruna says:

    lagi berlomba ya, kang? Sukses bagi si rajin :)

  73. Supercoolzz says:

    iphone emang keren..:)

  74. Bang Iwan says:

    Iya Kang…. semoga saja seperti itu.

  75. hafizrahim says:

    sudah di G+1 bro..mohon balas. :)
    Artikel terbaru hafizrahim…Solar Photovoltaic – Solar PV PetronasMy Profile

  76. BloggerNote says:

    Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..
    Artikel terbaru BloggerNote…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  77. auc says:

    Sedang menjalankan tugasan kedua

    ehhhh terklik G+ pulak :)

    klik sini pulak
    Artikel terbaru auc…Kenali Warna Air Kencing AndaMy Profile

  78. puanbee says:

    udah untuk dandan :)
    Artikel terbaru puanbee…Doa Buat GazaMy Profile

  79. dawaihati says:

    @sweetkurma, aamiin…terima kasih banyak

  80. dawaihati says:

    @Azie, terima kasih ya atas dukungan dan kunjungannya…

  81. Azie says:

    Good Luck yea. Sama2 kita usaha yea. CAIYOK2

  82. dawaihati says:

    @Ekspresi Ruang, dan Indonesia nya ke rumah saya….hehehe
    terima kasih atas kunjungan dan dukungannya sahabat…

  83. wah, mantap sekali review nya. semuga berjaya. ingin jugak lihat iPhone5 terbang dari Malaysia terus ke Indonesia :)
    Artikel terbaru Ekspresi Ruang…Awan Buatan Dalam Kediaman Oleh Berndnaut Smilde: Rekaan Terbaik Majalah TIME 2012My Profile

  84. dawaihati says:

    @Shahrul, sama-sama, semoga anda pun berjaya…terima kasih atas kunjungannya

  85. dawaihati says:

    @Ady Blink, sama…makanya saya ikutan kontes ini, siapa tahu dapat…insya Allah
    terima kasih atas kunjungannya…

  86. Shahrul says:

    selamat berjaya dlm contest ni
    Artikel terbaru Shahrul…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  87. Ady Blink says:

    Pengen juga punya kayak gitu, keren banget

  88. dawaihati says:

    Terima kasih atas support nya…
    saya dah support balik

  89. UpProfits says:

    Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)
    Artikel terbaru UpProfits…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  90. dawaihati says:

    Terima kasih kunjungan dan doanya mbak
    Artikel terbaru dawaihati…Waktu PanenMy Profile

  91. tuaffi says:

    wew.. canggihnyaa.. Semoga menang kompetisinya ya mbak.. :)
    Artikel terbaru tuaffi…bukan akuMy Profile

  92. iAwani says:

    tadi mencari Denai Hati di Google, tetiba di bawa masuk ke Dawai Hati. Tajuk yang seakan sama.

  93. donnyien says:

    good luck untuk contest denaihati..
    Artikel terbaru donnyien…Wanita kerja malam tingkatkan risiko barah payu daraMy Profile

  94. Abed Saragih says:

    Mudahan setelah melakukan review ini Mbaknya dapat iphone ya :)
    Artikel terbaru Abed Saragih…PESEdit.com 2013 Patch 2.2My Profile

  95. Dawaihati says:

    Salam kenal juga, semoga bro Jal pun berjaya
    Artikel terbaru Dawaihati…Kota Paling Bersinar Dari Luar AngkasaMy Profile

  96. jal says:

    Salam kenalan dari peserta contest iPhone 5 gadget impian, chaiyok semoga berjaya. :D
    Artikel terbaru jal…Langkah Pertama Mengatasi Kekeringan IdeaMy Profile

  97. Selamat ikut kontes dan semoga berhasil Kang.

    Sukses selalu
    Salam Wisata
    Artikel terbaru Ejawantah Wisata…FACTORY OUTLET RUMAH MODE BANDUNG WISATA BELANJA BANDUNGMy Profile

  98. aku juga ingin tuh punya gadget yang kayak gtuh mantabs yah semoga saya punya aminnnnnn

  99. Bro Zulkbo says:

    Salam..
    semoga berjaya Bro..
    kalau bukan milk anda iPhone5 ni
    biarlah jadi milik saya erkk..he he
    Artikel terbaru Bro Zulkbo…Google PageRank Update: November 2012My Profile

  100. Nandar says:

    semoga bisa dpaet Iphone 5 ya.. Sukses

  101. Shahrul says:

    selamat berjaya…
    Artikel terbaru Shahrul…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  102. isti says:

    pengen punya iPhone..tapi muahal banget…

  103. Myra Jay says:

    Moga berjaya ye bang Dadan :)
    InsyaAllah mudah-mudahan ada rezeki :D
    Artikel terbaru Myra Jay…Cameron Highland in Memories – 2012My Profile

  104. yanmie says:

    Salam,

    semoga berjaya Dadan untuk mendapatkan iphone 5 ini, kakyan akan sokong rakan2 yang masuk contest ini :)
    Artikel terbaru yanmie…Gambar Aiman (Pra-Tahfiz) 2012 Tadika Little Caliphs Bandar Puteri KlangMy Profile

  105. PuanGojes says:

    entry menarik :)
    good luck untuk awak sama :)
    Artikel terbaru PuanGojes…iPhone 5 gadget impianMy Profile

  106. sensasi2020 says:

    Gadget percuma iphone 5 jadi rebutan,
    Pasti ramai yang mula berkira-kira,
    Siapa yang dapat menjadi persoalan,
    Tunggu saja keputusan daripada empunya penaja utama.

    Artikel ditulis amatlah baik,
    Sangat senang difahami dan lagi cantik,
    Apa yang dibuat antara yang cerdik,
    Pastikan entri kita perlukan persembahan menarik.

    Semoga berjaya..sahabat………..!!!
    Artikel terbaru sensasi2020…iphone 5 Gadget ImpianMy Profile

  107. Hafizul says:

    sama ler kita bro…tak pernah merasa pun gadjet mcm ni..hehe..gud luck bro…
    Artikel terbaru Hafizul…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  108. wazy says:

    selamat berjaya :-)
    Artikel terbaru wazy…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  109. Akmaomar says:

    Saya pun cuba juga contest ni..makin meriah :) semoga berjaya ya
    Artikel terbaru Akmaomar…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  110. Bang Iwan says:

    Alhamdulillah,…. Kang Dadan sudah ikutan juga.
    Artikel terbaru Bang Iwan…Inilah 8 Perbedaan Windows 8 dengan Windows 7My Profile

  111. akubiomed says:

    Saa suka akan UI iPhone 5 ini yang terbaik.
    Artikel terbaru akubiomed…iPhone 5 gadget impianMy Profile

  112. Semoga sukses dengan kontesnya sahabat
    Artikel terbaru Blog Keperawatan…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  113. Azie says:

    Semoga Berjaya Yea.
    Artikel terbaru Azie…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  114. Naziman says:

    Saya baru ja nak buat entri, semalam dah baca contest ni tapi tak sempat nak buat pula.
    Artikel terbaru Naziman…16 Senarai Blog Gadget Popular Malaysia dan Luar NegaraMy Profile

  115. Idah Ceris says:

    Selamat ngontes. . .
    Kalau dapat iphonenya boleh untuk saya dong? :P
    Artikel terbaru Idah Ceris…November Penuh Ceria dan SenyumMy Profile

  116. munir ardi says:

    Selamat sudah ikut serta juga kang semoga berhasil
    Artikel terbaru munir ardi…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  117. Denaihati says:

    Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.
    Artikel terbaru Denaihati…iPhone 5 gadget impianMy Profile

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Read more:
Etika Siber Menangkal Konten Negatif

Etika siber untuk menangkal konten negatif dalam penggunaan internet di Indonesia telah disiapkan oleh Kementerian Komunikasi dan Informatika (Kemkominfo). Hal...

3 Tips Meracik Ulang Produk Agar Tampil Lebih Unik

Cara Meracik Ulang Produk. Saat ini, dengan kemudahan internet dan supplier dimana-mana, memulai bisnis menjadi lebih mudah daripada sebelumnya. Yang sulit...

Close