iPhone 5 Gadget Impian

iPhone 5 Gadget Impian - iPhone 5 sebagai gadget impian terbaru dari Apple yang mulai diluncurkan pada 12 September 2012 lalu memang layak menjadi impian semua orang, termasuk juga saya.

iPhone 5

Banyak sekali artikel atau review yang pernah saya baca tentang iPhone 5 ini, beberapa diantaranya adalah artikel-artikel yang ada di blog Denaihati, seperti :

  1. iPhone 5 gadget impian
  2. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  3. iPhone 5 Malaysia Pertama
  4. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  5. iPhone 5 Gambar dan Video
  6. iPhone 5 dilancarkan
  7. iPhone 5 Countdown

Adapun beberapa alasan saya menjadikan iPhone 5 gadget impian, diantaranya sebagai berikut:

1.  Belum pernah sekalipun mempunyai smartphone, apalagi secanggih iPhone 5
2.  Tampilan dan spesifikasinya yang begitu memukau, seperti diantaranya ;

  • Lima baris aplikasi di layar
  • Seluruhnya terbuat dari kaca dan aluminium dengan desain warna hitam dan putih yang indah
  • Ketebalan 7,6 mm, 18% lebih tipis dari 4S
  • Screen size : 4 inch display
  • Resolusi : 1136 x 640, 19:6 aspek rasio
  • Tampilan baru memiliki saturasi warna 44% lebih dari layar 4S. Hal ini merupakan tampilan yang paling akurat dalam industri.
  • Sensor sentuh telah terintegrasi ke dalam layar itu sendiri, daripada lapisan di atas
  • Ultrafast nirkabel
  • Networking : 2G, 3G, 4G LTE dengan chip tunggal, radio tunggal, antena dinamis yang dapat beralih di antara jaringan. LTE bisa lebih cepat dari wifi tercepat di rumah. 802.11n 5 Ghz dibangun untuk wifi, hingga 150 mbps kecepatan
  • CPU : Dual-core Apple A6, 2x lebih cepat, dan 22% lebih kecil
  • Sistem Operasi : iOS 6
  • Loading aplikasi musik 2x lebih cepat dengan chip baru
  • Kamera : 8 megapiksel dengan resolusi 2.364 × 2448
  • Satu mic di bagian depan, satu di bagian bawah, satu di belakang.
  • Speaker di dalam lebih kecil 20%.
  • Batere : Tahan hingga 225 jam, 10 jam wifi, 8 jam untuk LTE browsing

3.  Jika diperkenankan Allah bisa memiliki iPhone 5, maka akan banyak membantu dan memudahkan saya sebagai seorang blogger dalam mengakses internet terlebih untuk mengelola blog dan beberapa akun yang saya miliki. Apalagi ketika koneksi internet dari speedy sedang mengalami gangguan atau ketika saya sedang mengikuti berbagai kegiatan di luar rumah.

contest iphone5 300x250 Banner

Semoga dengan mengikuti kontes  iPhone 5 gadget impian, impian saya untuk memiliki sebuah smartphone canggih bisa jadi kenyataan.

Artikel ini dikutsertakan dalam kontes iPhone 5 Gadget Impian yang diselenggarakan oleh Denaihati.com

“Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Serverfreak.com,  Noehas.com, Anarm.net dan Denai.my

195 Comments

  1. marriage relationship movies

    4 January 2014 at 03:57

    I am searching on-line greater than 3 hours nowadays, however i under no circumstances identified just about any attention-grabbing document for instance the one you have. It can be pretty price enough for me. In my opinion, in the event virtually all site owners in addition to blog owners manufactured exceptional content material since you most likely have, the world wide web can be a whole lot more helpful than ever.

  2. Bukan Yusuf Mansur

    27 December 2013 at 03:59

    Nggak tertarik, karena ngak ada duitnya… hahaha :D

  3. Hotel di Bogor

    11 December 2013 at 16:31

    melihat fitur dan kegunaanya tentu hamir semua orang tertarik dengan gadget yang satu ini. Namun mengingat harganya saat ini aku hanya baru bisa bermimpi dan berharap serta berdo’a memiliki gadget ini :D
    Artikel terbaru Hotel di Bogor…Paket Tahun Baru Hotel Parama Puncak BogorMy Profile

  4. Blogger Bumi Lasinrang

    24 May 2013 at 11:16

    hampir saja bang iwan dapat iphone kalau saya memang jauh kang
    Artikel terbaru Blogger Bumi Lasinrang…Blogger-Blogger Kota Pinrang 2My Profile

  5. ai-specs

    14 May 2013 at 03:37

    iPhone membuat orang semua ingin tau.. Memang impian…
    Artikel terbaru ai-specs…Spesifikasi dan Harga Asus PadFone 2 64GBMy Profile

  6. Pingback: Kontes Foto Denaihati Network | Dawaihati

  7. Pingback: Kontes Blog Tahun 2013 | Dawaihati

  8. Pingback: Pertemuan Mengesankan Sepetang Bersama Blogger 2013 | Dawaihati

  9. Juan

    27 January 2013 at 07:47

    selamat berjaya bang dadan

  10. Izzuddin Fauzi

    23 January 2013 at 00:51

    G+ :)

  11. Pingback: Sepetang Bersama Blogger 2013 | Dawaihati

  12. Pingback: Himpunan Kebangkitan Blogger

  13. Berita Jawa Timur

    2 January 2013 at 22:18

    makasih infonya gan…

  14. imam

    2 January 2013 at 08:25

    nice info..
    back link
    http://penggenggamhati.blogspot.com/

  15. hazman aka species1980

    27 December 2012 at 13:10

    Satu lagi tambahan vote G+ dari saya…..

  16. Weschairs

    24 December 2012 at 10:02

    undian terakhir dari saya untuk dawaihati…harap sudi vote semula yer…terima kasih..

    • dawaihati

      24 December 2012 at 11:02

      Sudah saya lakukan, terima kasih kembali…

  17. Direktori Weblog Indonesia

    22 December 2012 at 02:29

    Thanks sharingnya, gan…semoga menang di kontesnya :)
    Salam kenal…Kalau berkenan mau ngundang untuk ikutan gabung dengan teman-teman lain yang sudah SUBMIT URL BLOG-nya ke Direktori Weblog Indonesia :)

    • dawaihati

      22 December 2012 at 08:00

      Sama-sama….
      Perasaan sudah pernah gabung gan, namun belum diapprove

  18. Weschairs

    20 December 2012 at 21:03

    sudah vote lagi..harap sudi vote kembali..terima kasih

  19. Jefry

    20 December 2012 at 12:40

    Ini postingan untuk kontes dan hadiahnya sebuah iPhone 5 ya ?? sangat menarik…
    Semoga sukses mas, terus semangat

    • dawaihati

      20 December 2012 at 14:16

      Iya sahabat Jefry, jika berkenan mohon bantuannya untuk mengklik G+1 nya…terima kasih :)

  20. Weschairs

    13 December 2012 at 20:23

    dah vote dawaihati ..harap sudi vote kembali… terima kasih

  21. Afifah Munirah

    12 December 2012 at 19:44

    Semoga Berjaya! All the best :)

  22. Amirez

    11 December 2012 at 23:10

    salam. good luck. satu klik G+1 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye. kalau dah, terima kasih diucapkan :)

  23. eyriqazz

    11 December 2012 at 21:09

    good luck..saya sudah g+ kan….

  24. tatiernawati

    10 December 2012 at 18:16

    semoga sukses

  25. Nurul

    10 December 2012 at 09:55

    Nurul dah G+ & Vote.. Good luck.. :)

    • dawaihati

      10 December 2012 at 10:07

      Terima kasih, semoga Allah membalas dengan pahala yang lebih besar

  26. opickaza

    8 December 2012 at 14:46

    semoga menang yah bang aminnn

    • dawaihati

      24 December 2012 at 08:42

      terima kasih atas doanya ya…

  27. junita Siregar

    7 December 2012 at 18:53

    Saya cukup puas deh ama ipod touch, a small bridge to iphone hehehehehehhe

  28. sha

    7 December 2012 at 11:42

    hebatnya entry awak ni.. Good luck yeeeeee! sha dah klik g+ untuk awak :)

    • dawaihati

      7 December 2012 at 14:29

      hehehe…kalau hebat juga masuk top 10 google.com mbak :D
      terima kasih G+ nya ya…

  29. onlajer

    6 December 2012 at 14:58

    Kang dadan satu g+ dar saya hari ini hehi

    • dawaihati

      6 December 2012 at 15:24

      terima kasih…

  30. Pingback: Vote Untuk Kontes iPhone 5 Gadget Impian | Dawaihati

  31. Hybrid car

    5 December 2012 at 12:10

    Semoga menang bos. Sayang saya nggak bisa ikut… :)

    • dawaihati

      5 December 2012 at 13:02

      Aamiin…terima kasih sahabat :)

  32. azam

    5 December 2012 at 10:02

    dah support gudluck

    • dawaihati

      5 December 2012 at 11:35

      Terima kasih, semoga apa yang sahabat azam berikan mendapat balasan pahala dari Allah SWT

  33. Pingback: iPhone 5 Gadget Impian « Kolom Gadget

  34. dawaihati

    4 December 2012 at 11:44

    Terima kasih saya ucapkan pada semua sahabat yang telah memberi dukungan untuk kontes iPhone 5 Gadget Impian yang sedang saya ikuti ini…

  35. Nizar

    3 December 2012 at 18:36

    Asslm, Kang Dadan saya sudah kasih G+ semoga sukses

  36. auc

    3 December 2012 at 17:07

    iiiye baru saja jalan tugas ketiga undi dawaihati

    jom kita sama2 undi…

    • dawaihati

      3 December 2012 at 17:23

      insya Allah saya akan undi semua Rakan Blogger peserta kontes

  37. yas

    3 December 2012 at 01:42

    yg ke 71 dari saya buat DH….semoga berjaya

    • dawaihati

      3 December 2012 at 08:24

      terima kasih banyak

  38. cikgu naman

    1 December 2012 at 22:10

    goodluck ;)

    +1 ke 70 dari saya…

    • dawaihati

      1 December 2012 at 22:11

      Terima kasih Cikgu dan tahniah saya ucapkan buat Harimau Malaya…

  39. puanbee

    1 December 2012 at 12:16

    salam dandan , good luck ye .. saya klik .

    • dawaihati

      1 December 2012 at 12:23

      terima kasih, semoga puanbee juga sukses

  40. blogunix

    1 December 2012 at 09:31

    semoga sukses untuk kontesnya dan mendapatkan gadget impian :)

  41. AminJohar.com

    1 December 2012 at 03:59

    @Dawaihati,

    Terima kasih dan saya Vote +1. Semoga berjaya ya. :-)

    Jemput2x blog exchange link jika berminat.

    Ikhlas,

    Amin Johar

    • dawaihati

      1 December 2012 at 08:03

      Sama-sama terima kasih kembali telah sudi berkunjung dan memberi Klik G+

  42. Bro Zulkbo

    1 December 2012 at 00:08

    Salam kenal juga..
    lawatan balas..terima kasih singgah
    di blog saya,semoga berjaya…G+ sini juga :)

    • dawaihati

      1 December 2012 at 08:05

      Terima kasih kembali telah sudi berkunjung ke sini dan telah memberi G+

  43. saljuhumairah

    30 November 2012 at 21:35

    dah membalas G+… tqvm sudi berkunjung ke saljuhumaira

    • dawaihati

      30 November 2012 at 21:40

      terima kasih atas support G+ dan kunjungannya…

  44. ejam

    30 November 2012 at 19:54

    kembali membalas g+.
    terima kasih yer.

    • dawaihati

      30 November 2012 at 19:57

      sama-sama, terima kasih kembali :)

  45. Dulu Lain Sekarang Lain

    30 November 2012 at 19:05

    G+ #63 – signed, sealed, delivered.. Good luck!

    • dawaihati

      30 November 2012 at 19:20

      Thanks!

  46. Mak Dara

    30 November 2012 at 17:41

    terima kasih kerana sudi support g+ di entry Mak Dara. Mak Dara telah juga membalas g+ untuk anda.. All the besttttt

    • dawaihati

      30 November 2012 at 17:48

      Sama-sama Mak Dara, terima kasih pula atas G+ dan kunjungannya

  47. AkmaOmar

    30 November 2012 at 16:54

    Salam kenal….saya dah support G+ good luck ya :)

    • dawaihati

      30 November 2012 at 17:13

      Salam kenal juga, terima kasih ya…

  48. yas

    30 November 2012 at 16:16

    Dah vote bro…yg ke 59….semoga berjaya…

    • dawaihati

      30 November 2012 at 16:27

      Terima kasih bro atas votenya

  49. nasique

    30 November 2012 at 15:44

    suppor G+1 blog peserta terpilih..

    good luck…!!!!!!
    iPhone 5 Gadget Impian
    iPhone 5 Gadget Impian Cabaran Bermula

    • dawaihati

      30 November 2012 at 15:46

      Terima kasih atas kebaikan memberi support G+ dan kunjungannya…

  50. boni kacak

    30 November 2012 at 15:18

    terima kasih bro.. serangan balas kembali..hehehe..den dah tekan g+ tu

    • dawaihati

      30 November 2012 at 15:22

      sama-sama bro, terima kasih kembali atas G+ dan kunjungannya…

  51. FaizalPJ

    30 November 2012 at 15:12

    sudah klik G+ bro

    • dawaihati

      30 November 2012 at 15:14

      terima kasih atas klik G+ dan kunjungannya…

  52. are_rull

    30 November 2012 at 14:59

    sokongan balas sudh diberi .. terima kasih .. smga bjya!

    • dawaihati

      30 November 2012 at 15:13

      sama-sama, terima kasih atas sokongan dan kunjungan baliknya…

  53. Syarih

    30 November 2012 at 14:54

    budi baik tuan hamba sudah hamba balas dengan G+1

    • dawaihati

      30 November 2012 at 15:12

      terima kasih, semoga bisa lebih mempererat silaturahmi…

  54. hatiputera

    30 November 2012 at 14:40

    Disamping menyertai contest kita juga bisa mengeratkan hubungan sesama blogger.

    • dawaihati

      30 November 2012 at 14:47

      Betul sekali, itulah yang terpenting…

  55. hatiputera

    30 November 2012 at 14:38

    Vote yang ke 49. Semoga berjaya mas dawaihati.

    • dawaihati

      30 November 2012 at 14:47

      Terima kasih banyak sahabat

  56. karakter pendidikan

    30 November 2012 at 13:55

    Terima kasih telah berkunjung di Blog Pendidikan, memberikan share G+1. berkomentar dengan blog saya yang lain, nggak tau kenapa biog posting yang anda kunjungi tadi, nggak tampil komentarnya….berapa kali cob anggak bisa, terpakasa saya gunakan blog saya yg lainnya. mohon maaf sebelumnnya. share G+1 udah ke 47.

    • dawaihati

      30 November 2012 at 14:05

      komentar yang tadi sudah saya approve sahabat, sekarang sudah muncul, terima kasih kembali

  57. blog pendidikan

    30 November 2012 at 13:44

    terima kasih telah memberikan suport G+1, 1 share G+1 untuk posting anda. salam kenal

    • dawaihati

      30 November 2012 at 13:48

      Terima kasih kembali atas support G+ dan kunjungannya…salam kenal juga

  58. Noorikmal

    30 November 2012 at 13:32

    Assalam, datang sini G+ juga DH… hehhehe

    • dawaihati

      30 November 2012 at 13:45

      Wa’alaikumsalam, terima kasih atas G+ dan kunjungannya…

  59. pjaz

    30 November 2012 at 11:17

    pjaz singgah sini dan klik g+
    semoga berjaya dalam kontest ni..
    doakan untuk pjaz jgk yer =)

    • dawaihati

      30 November 2012 at 12:19

      terima kasih, insya Allah kita sama-sama mendoakan…

  60. ajumohit

    30 November 2012 at 10:54

    sokongan klik ke 44, thanx for support ;)

    • dawaihati

      30 November 2012 at 11:08

      sama-sama, terima kasih dah support dan berkunjung…

  61. latif

    30 November 2012 at 10:44

    salam bro tq so much coz sudi dtg ke blog dan klik G+1 tak caye plak saye coz sudi singgah ke blog saye yg tak seberape hope menjadi juara dlm contest tu nanti same2 kite pakat sokong

    • dawaihati

      30 November 2012 at 10:55

      sama-sama bro, itulah tanda sokongan antar sesama blogger
      terima kasih dah sudi singgah juga di blog saya ini..

  62. Budak Felda

    29 November 2012 at 12:10

    sudah vote semoga berjaya

    • dawaihati

      29 November 2012 at 13:11

      Terima kasih sahabat

  63. PuanGojes

    29 November 2012 at 07:10

    ahahha. saya send balik. saya da klik g+1 awak.
    harap dapat membalasnya sama ;)

    thanks ya !

    • dawaihati

      29 November 2012 at 07:59

      terima kasih atas support nya, dan saya dah membalasnya…

  64. PuanGojes

    29 November 2012 at 07:07

    puan paling gojes datang nak bagi klik g+1 :D
    harap dapat membalasnya juga > hehe

    http://www.puangojes.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

  65. Ejawantah's Blog

    28 November 2012 at 21:23

    Semoga berhasil ya Kang.

    Sukses selalu
    Salam
    Ejawantah’s Blog

    • dawaihati

      28 November 2012 at 21:48

      Terima kasih Pak Indra atas dukungan dan do’anya…

  66. titan

    28 November 2012 at 18:47

    okeh. sudah vote. semoga menang ye!

    • dawaihati

      28 November 2012 at 19:16

      Terima kasih bro Titan…aamiin

  67. BUATBEST ?

    28 November 2012 at 01:44

    semoga berjaya saudara..

    • dawaihati

      28 November 2012 at 07:59

      Terima kasih

  68. Nana

    28 November 2012 at 00:07

    saya dah g+1 untuk mas dadan…
    harap sudi support saya juga ya…

    http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

    • dawaihati

      28 November 2012 at 07:58

      Terima kasih, segera saya support juga untuk Nana

  69. pipoq

    27 November 2012 at 21:20

    selamat berjaya

    sudah tambah satu g +1

    sudi2 la terjah kat SINI pulak

    • dawaihati

      27 November 2012 at 21:29

      terima kasih, segera saya terjah

  70. opickaza

    27 November 2012 at 15:39

    bang ane pingin punya i phone tetapi ane minta templatenya bang yah buat salam pekenalan gtuh bleh ndak nih

    • dawaihati

      27 November 2012 at 15:44

      theme ini saya dapat di google, cari saja dengan kata kunci “tricks 2 reloaded”

  71. beauty blog

    26 November 2012 at 05:16

    datang dengan akun lain mmemberi G+ saling memberi

    • dawaihati

      26 November 2012 at 07:19

      Terima kasih Bang, maaf saya belum bisa BW karena sedang sibuk mengurusi khitan dan aqiqah anak saya…

  72. syaifuddin alias

    25 November 2012 at 11:07

    semoga berjaya ya pak ..hehe
    teruskan dgn usaha bro :D

    • dawaihati

      25 November 2012 at 11:11

      Terima kasih atas doa dan kunjungannya

  73. cheeze maz

    24 November 2012 at 12:07

    Salam kunjungan & salam perkenalan. Hadir di blog ini bagi memberikan sokongan rakan seperjuangan “contest iPhone 5 Gadjet Impian” dgn perkongsian G +1. Harap sudi berkunjung balas ke blog ” cheezemaz (dot) blogspot” dgn G+1 juga

    • dawaihati

      24 November 2012 at 12:17

      Salam kenal kembali, terima kasih sokongan G+1 nya
      Segera saya membalas sokongan ini

  74. Ladfe Amir

    23 November 2012 at 16:21

    semoga anda berjaya. ada rezeki sudah pasti ianya menjadi milik anda. iPhone 5 memang antara smartphone terbaik setakat ini

    • dawaihati

      23 November 2012 at 18:27

      terima kasih, semoga harapan mendapatkannya menjadi kenyataan…insya Allah

  75. amirul hakim

    23 November 2012 at 10:28

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..
    http://amirulhakim1996.blogspot.com/2012/11/iPhone-5-gadget-impian.html

    • dawaihati

      23 November 2012 at 12:32

      salam kenal juga, terima kasih G+ nya
      tentu saya akan membalasnya…

  76. syafiqah

    22 November 2012 at 19:35

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

    • dawaihati

      22 November 2012 at 19:52

      salam kenal kembali, siip segera saya kan membalasnya

  77. munir ardi

    22 November 2012 at 17:48

    singgah disini beri support untuk sahabat sebuah G+ semangat terus kang

    • dawaihati

      22 November 2012 at 19:46

      terima kasih Bang atas supportnya

  78. Pingback: 5 Blog yang sering dikunjungi | Dawaihati

  79. nikkhazami

    21 November 2012 at 22:48

    salam perkenalan! saya dah click g+1, support saya kembali ya? good luck :)

    • dawaihati

      22 November 2012 at 07:26

      Salam kenal juga, terima kasih….tentu akan saya support balik

  80. Bahrain

    21 November 2012 at 18:12

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya. hehe. Thanks..

    • dawaihati

      21 November 2012 at 18:19

      Salam juga, terima kasih…
      Dukungan G+ dari saya untuk sahabat telah dilakukan

  81. Blog Keperawatan

    21 November 2012 at 15:54

    Datang kembali Kang dadan dengan memberikan dukungan Klik G+1 nya diatas.
    Templatenya berubah nih kang semoga semakin banyak visitornya dengan template yang SEO friendly sama seperti punya saya.
    Sukses terus kang dadan

    • dawaihati

      21 November 2012 at 15:58

      Terima kasih mas, atas dukungannya
      iya, saya merasa nyaman dengan theme ini mas, aamiin…

  82. adetruna

    21 November 2012 at 14:56

    lagi berlomba ya, kang? Sukses bagi si rajin :)

    • dawaihati

      21 November 2012 at 15:00

      iya kang adde, kalau boleh mohon bantuannya dong…hehehe
      terima kasih G+ nya

  83. Supercoolzz

    21 November 2012 at 13:42

    iphone emang keren..:)

    • dawaihati

      21 November 2012 at 13:47

      iya betul bro, terima kasih kunjungannya dan mohon bantuannya untuk klik G+

  84. Bang Iwan

    21 November 2012 at 07:28

    Iya Kang…. semoga saja seperti itu.

  85. hafizrahim

    20 November 2012 at 21:29

    sudah di G+1 bro..mohon balas. :)
    Artikel terbaru hafizrahim…Solar Photovoltaic – Solar PV PetronasMy Profile

    • dawaihati

      20 November 2012 at 21:59

      Terima kasih, tentu saya akan balas…

  86. BloggerNote

    20 November 2012 at 18:58

    Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..
    Artikel terbaru BloggerNote…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    • dawaihati

      20 November 2012 at 20:53

      Terima kasih, tentu saya akan support sahabat

  87. auc

    20 November 2012 at 14:49

    Sedang menjalankan tugasan kedua

    ehhhh terklik G+ pulak :)

    klik sini pulak
    Artikel terbaru auc…Kenali Warna Air Kencing AndaMy Profile

    • dawaihati

      20 November 2012 at 15:41

      terima kasih atas klik dan kunjungannya

  88. puanbee

    19 November 2012 at 21:53

    udah untuk dandan :)
    Artikel terbaru puanbee…Doa Buat GazaMy Profile

    • dawaihati

      19 November 2012 at 21:56

      @puanbee, terimakasih banyak

  89. dawaihati

    19 November 2012 at 21:00

    @sweetkurma, aamiin…terima kasih banyak

  90. dawaihati

    19 November 2012 at 20:57

    @Azie, terima kasih ya atas dukungan dan kunjungannya…

  91. sweetkurma

    19 November 2012 at 20:57

    moga sukses

  92. Azie

    19 November 2012 at 20:55

    Good Luck yea. Sama2 kita usaha yea. CAIYOK2

  93. dawaihati

    19 November 2012 at 20:07

    @Ekspresi Ruang, dan Indonesia nya ke rumah saya….hehehe
    terima kasih atas kunjungan dan dukungannya sahabat…

  94. Ekspresi Ruang

    19 November 2012 at 20:02

    wah, mantap sekali review nya. semuga berjaya. ingin jugak lihat iPhone5 terbang dari Malaysia terus ke Indonesia :)
    Artikel terbaru Ekspresi Ruang…Awan Buatan Dalam Kediaman Oleh Berndnaut Smilde: Rekaan Terbaik Majalah TIME 2012My Profile

  95. dawaihati

    19 November 2012 at 19:59

    @Shahrul, sama-sama, semoga anda pun berjaya…terima kasih atas kunjungannya

  96. dawaihati

    19 November 2012 at 19:54

    @Ady Blink, sama…makanya saya ikutan kontes ini, siapa tahu dapat…insya Allah
    terima kasih atas kunjungannya…

  97. Shahrul

    19 November 2012 at 19:53

    selamat berjaya dlm contest ni
    Artikel terbaru Shahrul…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  98. Ady Blink

    19 November 2012 at 19:44

    Pengen juga punya kayak gitu, keren banget

  99. dawaihati

    19 November 2012 at 18:42

    Terima kasih atas support nya…
    saya dah support balik

  100. UpProfits

    19 November 2012 at 18:24

    Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)
    Artikel terbaru UpProfits…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  101. dawaihati

    18 November 2012 at 13:55

    Terima kasih kunjungan dan doanya mbak
    Artikel terbaru dawaihati…Waktu PanenMy Profile

  102. tuaffi

    15 November 2012 at 22:20

    wew.. canggihnyaa.. Semoga menang kompetisinya ya mbak.. :)
    Artikel terbaru tuaffi…bukan akuMy Profile

  103. iAwani

    13 November 2012 at 21:27

    tadi mencari Denai Hati di Google, tetiba di bawa masuk ke Dawai Hati. Tajuk yang seakan sama.

    • dawaihati

      13 November 2012 at 21:57

      hehehe…sama-sama berakhiran hati

  104. donnyien

    13 November 2012 at 02:45

    good luck untuk contest denaihati..
    Artikel terbaru donnyien…Wanita kerja malam tingkatkan risiko barah payu daraMy Profile

  105. Abed Saragih

    12 November 2012 at 22:38

    Mudahan setelah melakukan review ini Mbaknya dapat iphone ya :)
    Artikel terbaru Abed Saragih…PESEdit.com 2013 Patch 2.2My Profile

  106. Dawaihati

    12 November 2012 at 19:42

    Salam kenal juga, semoga bro Jal pun berjaya
    Artikel terbaru Dawaihati…Kota Paling Bersinar Dari Luar AngkasaMy Profile

  107. jal

    12 November 2012 at 19:10

    Salam kenalan dari peserta contest iPhone 5 gadget impian, chaiyok semoga berjaya. :D
    Artikel terbaru jal…Langkah Pertama Mengatasi Kekeringan IdeaMy Profile

  108. Ejawantah Wisata

    11 November 2012 at 15:26

    Selamat ikut kontes dan semoga berhasil Kang.

    Sukses selalu
    Salam Wisata
    Artikel terbaru Ejawantah Wisata…FACTORY OUTLET RUMAH MODE BANDUNG WISATA BELANJA BANDUNGMy Profile

  109. Software Toko Program Kasir Terbaik

    9 November 2012 at 02:58

    aku juga ingin tuh punya gadget yang kayak gtuh mantabs yah semoga saya punya aminnnnnn

  110. lewisdotmy

    9 November 2012 at 01:28

    semoga berjaya :)
    Artikel terbaru lewisdotmy…Samsung Galaxy Note 10.1 Jelly Bean Update Now AvailableMy Profile

  111. Bro Zulkbo

    9 November 2012 at 00:48

    Salam..
    semoga berjaya Bro..
    kalau bukan milk anda iPhone5 ni
    biarlah jadi milik saya erkk..he he
    Artikel terbaru Bro Zulkbo…Google PageRank Update: November 2012My Profile

  112. Nandar

    8 November 2012 at 23:22

    semoga bisa dpaet Iphone 5 ya.. Sukses

  113. Shahrul

    8 November 2012 at 21:53

    selamat berjaya…
    Artikel terbaru Shahrul…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  114. isti

    8 November 2012 at 16:31

    pengen punya iPhone..tapi muahal banget…

    • dawaihati

      8 November 2012 at 19:34

      sama dong, makanya saya ikutan kontes iPhone 5 Gadget Impian di Denaihati

  115. Myra Jay

    8 November 2012 at 07:33

    Moga berjaya ye bang Dadan :)
    InsyaAllah mudah-mudahan ada rezeki :D
    Artikel terbaru Myra Jay…Cameron Highland in Memories – 2012My Profile

  116. yanmie

    6 November 2012 at 21:05

    Salam,

    semoga berjaya Dadan untuk mendapatkan iphone 5 ini, kakyan akan sokong rakan2 yang masuk contest ini :)
    Artikel terbaru yanmie…Gambar Aiman (Pra-Tahfiz) 2012 Tadika Little Caliphs Bandar Puteri KlangMy Profile

  117. PuanGojes

    6 November 2012 at 18:37

    entry menarik :)
    good luck untuk awak sama :)
    Artikel terbaru PuanGojes…iPhone 5 gadget impianMy Profile

  118. sensasi2020

    6 November 2012 at 10:28

    Gadget percuma iphone 5 jadi rebutan,
    Pasti ramai yang mula berkira-kira,
    Siapa yang dapat menjadi persoalan,
    Tunggu saja keputusan daripada empunya penaja utama.

    Artikel ditulis amatlah baik,
    Sangat senang difahami dan lagi cantik,
    Apa yang dibuat antara yang cerdik,
    Pastikan entri kita perlukan persembahan menarik.

    Semoga berjaya..sahabat………..!!!
    Artikel terbaru sensasi2020…iphone 5 Gadget ImpianMy Profile

  119. Hafizul

    5 November 2012 at 23:21

    sama ler kita bro…tak pernah merasa pun gadjet mcm ni..hehe..gud luck bro…
    Artikel terbaru Hafizul…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  120. wazy

    4 November 2012 at 20:58

    selamat berjaya :-)
    Artikel terbaru wazy…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  121. Akmaomar

    4 November 2012 at 19:46

    Saya pun cuba juga contest ni..makin meriah :) semoga berjaya ya
    Artikel terbaru Akmaomar…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  122. Bang Iwan

    4 November 2012 at 13:12

    Alhamdulillah,…. Kang Dadan sudah ikutan juga.
    Artikel terbaru Bang Iwan…Inilah 8 Perbedaan Windows 8 dengan Windows 7My Profile

  123. akubiomed

    4 November 2012 at 11:59

    Saa suka akan UI iPhone 5 ini yang terbaik.
    Artikel terbaru akubiomed…iPhone 5 gadget impianMy Profile

  124. Blog Keperawatan

    4 November 2012 at 08:44

    Semoga sukses dengan kontesnya sahabat
    Artikel terbaru Blog Keperawatan…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  125. Azie

    4 November 2012 at 08:09

    Semoga Berjaya Yea.
    Artikel terbaru Azie…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  126. Naziman

    3 November 2012 at 16:47

    Saya baru ja nak buat entri, semalam dah baca contest ni tapi tak sempat nak buat pula.
    Artikel terbaru Naziman…16 Senarai Blog Gadget Popular Malaysia dan Luar NegaraMy Profile

  127. Idah Ceris

    3 November 2012 at 16:30

    Selamat ngontes. . .
    Kalau dapat iphonenya boleh untuk saya dong? :P
    Artikel terbaru Idah Ceris…November Penuh Ceria dan SenyumMy Profile

    • opickaza

      17 December 2012 at 11:23

      yah kalau untuk mbak idah sih harus ikutan dulu baru dapat tuh iya kan

  128. auc dot com

    3 November 2012 at 16:26

  129. munir ardi

    3 November 2012 at 15:51

    Selamat sudah ikut serta juga kang semoga berhasil
    Artikel terbaru munir ardi…iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  130. Denaihati

    3 November 2012 at 15:46

    Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.
    Artikel terbaru Denaihati…iPhone 5 gadget impianMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge